- Aktualności
- KSOW 2014-2020
- LEGISLACJA KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA ORAZ PLAN OPERACYJNY
- Pomoc techniczna PROW 2014-2020
- Konkurs 5/2021
- Konkurs 4/2020
- Publikacje
- Pytania wnioskodawców
- Operacje realizowane w ramach Planu Operacyjnego
- Leader
- Rolnictwo
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Ochrona środowiska
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Powidlaki 2017
Gminny Ośrodek Kultury w Krzeszowie realizuje operację pt. "Organizacja imprezy kulturalnej "POWIDLAKI 2017" połączona z promocją produktów lokalnych". Celem operacji jest kultywowanie wielowiekowej tradycji smażenia powideł, zwiększenie aktywności podmiotów z terenu Województwa Podkarpackiego zajmujących się wytwarzaniem produktów lokalnych oraz promocja produktów lokalnych z tego terenu. Operacja polega na zorganizowaniu w dniach 9 - 10 września 2017 r. na Placu Targowym w Krzeszowie dwudniowej imprezy plenerowej poświęconej kultywowaniu tradycji smażenia powideł i promocji produktów lokalnych. W ciągu dwóch dni świętowania wydarzenie to skupia w jednym miejscu wytwórców produktów lokalnych z całego Województwa Podkarpackiego, malarzy, rzeźbiarzy i rękodzielników. Możemy podziwiać dorobek artystyczny, kulinarny, lokalne tradycje i zwyczaje, lokalne dziedzictwo kulturowe w jednym miejscu. Nieodłącznym elementem POWIDLAKÓW są stoiska z produktami lokalnymi, oraz Wojewódzki Konkurs Kulinarny "Najlepszy produkt ze śliwką", który odbędzie się w niedzielę 10 września. Na scenie zaprezentowany zostanie bogaty program artystyczny.