- Aktualności
- KSOW 2014-2020
- LEGISLACJA KSOW 2014-2020
- PLAN DZIAŁANIA ORAZ PLAN OPERACYJNY
- Pomoc techniczna PROW 2014-2020
- Konkurs 5/2021
- Konkurs 4/2020
- Publikacje
- Pytania wnioskodawców
- Operacje realizowane w ramach Planu Operacyjnego
- Leader
- Rolnictwo
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Ochrona środowiska
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
"Miody wzbogacone dodatkiem ziół i owoców jako nowy produkt dla przetwórstwa miodu na Podkarpaciu"
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 -Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej "Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Nowy projekt w ramach "Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich"- „Miody wzbogacone dodatkiem ziół i owoców jako nowy produkt dla przetwórstwa miodu na Podkarpaciu”
W dniu 29-05-2020 roku podpisano umowę o dofinansowanie nr OW-VI.052.5.9.2020 między Województwem Podkarpackim i Uniwersytetem Rzeszowskim na realizację operacji pt. " Miody wzbogacone dodatkiem ziół i owoców jako nowy produkt dla przetwórstwa miodu na Podkarpaciu " w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Plan operacyjny na lata 2020-2021.
Celem realizowanej operacji jest optymalizacja procesu wytwarzania miodów wzbogaconych dodatkami roślinnymi oraz opracowanie monografii nt. Apifitoterapia - synergistyczne działanie miodu i ziół.
Grupą docelową operacji są pszczelarze, producenci ziół i przetwórcy z terenu województwa podkarpackiego. Transfer wyników badań naukowych do praktyki pszczelarskiej odbędzie się w ramach szkolenia dla pszczelarzy w dn. 10.10.2020, organizowanego przez Uniwersytet Rzeszowski w trybie on-line.
Wsparcia w realizacji operacji udzielają Partnerzy KSOW- Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Rzeszowie, Stowarzyszenie Pro Carpathia, PPHU „AWB” Alina Becla.
Operacja realizowana jest w Zakładzie Chemii i Toksykologii Żywności Instytutu Technologii Żywności i Żywienia Uniwersytetu Rzeszowskiego, ul. Ćwiklińskiej 1a (budynek D3), 35-601 Rzeszów.
Kwota dofinansowania: 60 260,88 zł.
Okres realizacji operacji: marzec-październik 2020
Wszystkich zainteresowanych współpracą z KSOW informujemy o możliwości rejestracji w bazie partnerów KSOW na stronie www.ksow.pl
Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich ma charakter otwarty. Uczestnikami Sieci mogą być wszystkie podmioty zaangażowane w rozwój obszarów wiejskich.
http://ksow.pl/ksow/formularz-zgloszeniowy.html