Województwo zachodniopomorskie Województwo pomorskie warminsko-mazurskie Województwo podlaskie Województwo lubuskie Województwo wielkopolskie kujawsko-pomorskie Województwo mazowieckie Województwo lodzkie Województwo lubelskie Województwo dolnośląskie Województwo opolskie Województwo świętokrzyskie Województwo śląskie Województwo małopolskie Województwo podkarpackie
English 
baner

  Znajdź KSOW na:

      

"Miody wzbogacone dodatkiem ziół i owoców jako nowy produkt dla przetwórstwa miodu na Podkarpaciu"

22.09.2020

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 -Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej "Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

Nowy projekt w ramach "Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich"- „Miody wzbogacone dodatkiem ziół i owoców jako nowy produkt dla przetwórstwa miodu na Podkarpaciu”

W dniu 29-05-2020 roku podpisano umowę o dofinansowanie nr OW-VI.052.5.9.2020  między Województwem Podkarpackim i Uniwersytetem Rzeszowskim na realizację operacji pt. " Miody wzbogacone dodatkiem ziół i owoców jako nowy produkt dla przetwórstwa miodu na Podkarpaciu " w ramach Planu Działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Plan operacyjny na lata 2020-2021.

Celem realizowanej operacji jest optymalizacja procesu wytwarzania miodów wzbogaconych dodatkami roślinnymi oraz opracowanie monografii nt. Apifitoterapia - synergistyczne działanie miodu i ziół.  

Grupą docelową operacji są pszczelarze, producenci ziół i przetwórcy z terenu województwa podkarpackiego. Transfer wyników badań naukowych do praktyki pszczelarskiej odbędzie się w ramach szkolenia dla pszczelarzy w dn. 10.10.2020, organizowanego przez Uniwersytet Rzeszowski w trybie on-line.

Wsparcia w  realizacji operacji udzielają Partnerzy KSOW- Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Rzeszowie, Stowarzyszenie Pro Carpathia,  PPHU „AWB” Alina Becla.

Operacja realizowana jest w Zakładzie Chemii i Toksykologii Żywności Instytutu Technologii Żywności i Żywienia Uniwersytetu Rzeszowskiego, ul. Ćwiklińskiej 1a (budynek D3), 35-601 Rzeszów.      

Kwota dofinansowania: 60 260,88 zł.

Okres realizacji operacji: marzec-październik 2020

Wszystkich zainteresowanych współpracą z KSOW informujemy o możliwości rejestracji w bazie partnerów KSOW na stronie www.ksow.pl

Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich ma charakter otwarty. Uczestnikami Sieci mogą być wszystkie podmioty zaangażowane w rozwój obszarów wiejskich.

http://ksow.pl/ksow/formularz-zgloszeniowy.html


Portale regionalne
mapa
 
logo Unia Europejska
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
logo PROW
logo FAPA    logo CDR
Mapa serwisu    |    copyright KSOW 2009